Сбербанк РФ купив третину дистрибутора відомого виробника ювелірних виробів Pandora — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк РФ купив третину дистрибутора відомого виробника ювелірних виробів Pandora

Фондовий ринок
324
Стовідсоткова «дочка» Сбербанку ТОВ «Сбербанк інвестиції» викупила у засновника і власника «Зв’язкового» Максима Ноготкова 35 відсотків акцій «ПанКлуба», ексклюзивного дистрибутора датського виробника ювелірних виробів Pandora в Росії і країнах СНД. Про це йдеться в повідомленні Sberbank CIB.
Купівля стала частиною фінансування на суму більш ніж 13,6 мільярда рублів, організованого корпоративно-інвестиційною «дочкою» Ощадбанку Sberbank CIB для ЗАТ «ПанКлуб». Інша частина коштів була надана у вигляді кредиту. Розмір наданого кредиту і сума угоди з придбання 35 відсотків пакета акцій компанії Ноготкова не розкриваються.
За словами керівника Sberbank Merchant Banking, до якого входить ТОВ «Сбербанк Інвестиції», керуючого директора Sberbank CIB Оскара Рацина, придбання 35-відсоткового пакету акцій відповідає стратегії кредитної організації. За даними «СПАРК», власником ЗАТ «ПанКлуб» є кіпрська Trellas Enterprises Limited, 91,82 відсотка якої (станом на травень 2014 року) належить Ноготкову.
У 2013 році в ЗМІ повідомлялося, що підконтрольна Михайлу Прохорову група “Онексім” веде переговори про купівлю 50 відсотків групи компаній «Зв’язковий» у Ноготкова. До неї, крім мереж «Зв’язковий» і Pandora, входять Зв’язковий банк і онлайн-рітейлер Enter. Передбачалося, що в угоду увійдуть стільниковий рітейлер «Зв’язковий» і Зв’язковий банк. Тоді експерти відзначали, що Ноготкова вже давно шукає інвестора. Однак угода була відкладена на невизначений термін.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас