Більше половини українців виступають за вступ країни до Євросоюзу - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини українців виступають за вступ країни до Євросоюзу - опитування

Особисті фінанси
822
Більше половини жителів України підтримують ініціативу вступу країни до Європейського Союзу. Прихильником приєднання до Митного союзу є майже кожен п’ятий українець, свідчать дані квітневого опитування соціологічної служби Центру Разумкова.
За даними, відповідаючи на запитання, чи потрібно Україні вступати до ЄС, 53,4% респондентів сказали “так”, 33,4% висловилися проти. У цьому питанні спостерігається чіткий розподіл між жителями заходу і центру та представниками півдня і сходу країни. Якщо на заході і в центрі України спостерігається чітка підтримка приєднання країни до ЄС (88,2% і 66% відповідно), то на півдні та сході більшість опитаних виступають проти членства України в ЄС (54,4% і 59,7%).
У порівняльному аспекті (вступ до ЄС чи Митного союзу) українці також віддають перевагу євроінтеграції: за ЄС виступають 52,4% опитаних, за приєднання до МС – 18%. Майже стільки ж респондентів (20,8%) обирають третій шлях – неприєднання до жодної з цих структур.
Найбільш активними прихильниками приєднання України до ЄС є жителі заходу (87,5%) і центру (65,8%). На півдні європейську та євразійську інтеграцію підтримують майже рівні частки опитаних (29,4% і 24,3%), але найчастіше (35%) респонденти виступають проти інтеграції в ЄС і МС. На сході громадяни частіше віддають перевагу вступу до МС (38%), ніж до ЄС (25%).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас