Політичні події не позначилися на кадровій політиці лише 25% компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політичні події не позначилися на кадровій політиці лише 25% компаній

Особисті фінанси
537
Ринкова ситуація вплинула на кадрову політику 25 % компаній у першому кварталі 2014 року і 42 % компаній планують зміни в другому кварталі цього року Дані зміни стосуються як заробітних плат та чисельності персоналу , так і структурних змін, зокрема , зміни торкнулися співробітників компаній , представлених в Криму. Такими є результати щоквартального експрес-огляду , проведеного групою Human Capital компанії EY (раніше – Ernst & Young) , в якому досліджуються основні зміни кадрових політик і практик компаній в Україні .
  • Вплив коливань валютних курсів на кадрові політики компаній *
Кадрові політики деяких компаній зазнали впливу коливань валютних курсів . Згідно з результатами дослідження , 5 % компаній- учасниць вже провели , а 15 % компаній – запланували зміни, що стосуються , зокрема , прив’язки до іноземної / національній валюті , виплати надбавок до заробітної плати та інше. Більшість компаній , які провели / запланували зміни , представляють фармацевтичну галузь.
  • Політика найму / скорочення персоналу *
Більшість компаній-учасниць ( 82 ) зазначили , що не змінювали кількість персоналу в першому кварталі 2014 року і не планують такі зміни в другому кварталі. Водночас , 10 % опитаних компаній вже провели скорочення персоналу в першому кварталі – в середньому на 4 %, і 12 % компаній запланували скорочення в другому кварталі в середньому на 6 %. Варто відзначити , що все менше компаній розширюють свій штат – такі зміни були зафіксовані у 8 компаній у першому кварталі і заплановані всього у 6% компаній на другий квартал.
  • Політика нарахування та виплати заробітних плат *
Що стосується зміни рівня заробітних плат , то в більшості компаній ( 74 %) заробітні плати залишилися на колишньому рівні в першому кварталі. У свою чергу, підвищення заробітних плат на 6-9 % по медіані вже провели 26 % компаній . Крім того , 37 % компаній запланували підвищення заробітних плат на другий квартал на 8 % по медіані . Нові дані про фактичні та заплановані зміни виявилися більш скромними , порівняно з озвученими нам торік планами щодо підвищення заробітних плат ( в середньому 8 % проти 10 %).
  • Інші зміни в кадрових політиках та практиках *
Крім того , варто відзначити , що більшість компаній-учасниць не проводили і не планували зміни набору пільг. Водночас , 12 % провели розширення набору пільг в першому кварталі 2014 року, серед яких запровадження страхування життя / від нещасного випадку , надання додаткових днів відпустки , збільшення розміру добових для співробітників, що працюють у “гарячих точках” та інше.
Методологія . У першому кварталі 2014 року в даному дослідженні взяло участь понад 50 компаній з понад 10 різних галузей. Більшість у вибірці представлено великими компаніями (понад 1000 співробітників) з 100 % іноземним капіталом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас