Вічне будівництво: в Україні нарахували понад 17 млн кв. м недобудованого житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вічне будівництво: в Україні нарахували понад 17 млн кв. м недобудованого житла

Нерухомість
407
В Україні налічується 16,4 тис. будівель і споруд, що знаходяться у стадії незавершеного будівництва, серед яких 17,7 млн кв. метрів житла. Про це повідомили у Державній службі статистики. Житло становить понад третину загального обсягу будівель незавершеного будівництва. З них в стадії будівництва станом на початок 2014 року було 1613 (11665 тис.м кв.), А будівництво 2531 будівлі (5668 тис.м кв.) зупинено і 81 будівлі (422 тис.м кв.) законсервовано.
У Києві, Тернопільській та Івано-Франківській областях частка житлових будівель, будівництво яких здійснювалося, склала 86,5%, 82,2% і 80,3% відповідно від загальної кількості житлових будівель в регіоні. У Житомирській та Кіровоградській областях – всього 2,5% і 3,2% відповідно.
Нагадаємо, за результатами 2013 року кількість об’єктів незавершеного будівництва зросла на 1,7%. За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Дмитра Ісаєнка, одним з механізмів захисту від недобудов і будівельних афер є обрання компанії-забудовника, яка має частку державної або комунальної власності в статутному капіталі.
“Наприклад, ХК “Київміськбуд”. Там можуть бути питання? Практично комунальне підприємство, хоча і акціонерне товариство, але майже з 100% власністю міста. Компанія має великі активи, велика кількість вже побудованого житла, майже все місто побудоване цією компанією”, – сказав Дмитро Ісаєнко. Також експерти рекомендують купувати житло у великих компаній-забудовників.
“Коли мене запитують, як себе убезпечити від таких речей, я завжди кажу: звертайтеся до великих забудовників. У невідомих малих забудовників трохи нижчі ціни, проте ризики зростають у рази. Ми вже знаємо на прикладі “Еліта-центру”, що таке квадратний метр вартістю 500 доларів – зараз інвестори все ще відстоюють свої права. Великі забудовники, як не як, дають певні гарантії. Звичайно, можуть бути якісь затримки, але вони добудовують в будь-якому випадку. Великі будівельні компанії – їх у нас не так багато, можна перерахувати нао пальцях однієї руки”, – зазначив Голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас