Йорданські ВПС завдали удару по сирійській бронетехніці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Йорданські ВПС завдали удару по сирійській бронетехніці

Світ
1475
Винищувачі ВПС Йорданії знищили кілька сирійських бойових машин, які намагалися перетнути кордон. Про це в середу, 16 квітня, повідомляє Agence France-Presse. «Літаки королівських ВПС Йорданії знищили декілька бронемашин при спробі перетину йордансько-сирійського кордону», – цитує агентство повідомлення Міністерства оборони Йорданії.
Кількість знищених одиниць не повідомляється. Джерело у відомстві повідомило Reuters, що бронетехніка належала сирійській опозиції. Збройні повстанці супроводжували техніку на закамуфльованих автомобілях.
Територія поблизу південного кордону з Йорданом знаходиться під контролем сирійської опозиції. Причини, з яких повстанці були змушені шукати притулку на території Йорданії, залишаються неясними.
Вперше зіткнення на сирійсько-йорданському кордоні відбулися в жовтні 2012 року. Тоді група озброєних бойовиків намагалася перетнути кордон двох держав. Четверо з них були вбиті, іншим вдалося сховатися.
У лютому 2014 року прикордонники застрелили одного і поранили двох сирійців, які намагалися незаконно перетнути кордон. Зараз на території Йорданії перебуває близько 500 тисяч сирійських біженців.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас