СБУ відкрила кримінальну справу стосовно російського банку - за щоденне фінансування тероризму по 200-500 доларів на картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ відкрила кримінальну справу стосовно російського банку - за щоденне фінансування тероризму по 200-500 доларів на картки

Фінтех і Картки
11242
Служба безпеки України встановила, що фінансування терористичних груп на Сході України відбувається з використанням активів російської банківської установи. Розпочате кримінальне провадження щодо посадових осіб одного з російських банків, які організували і здійснюють забезпечення коштами терористів, які під гаслами проросійського сепаратизму діють в східних областях України. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.
Встановлено, що в березні-квітні 2014 р. посадові особи центрального офісу банку в Києві всупереч вимогам Закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму” фінансували організаторів терористичних груп, члени яких чинили насильство над громадянами, погроми, підпали, знищення майна, захоплення державних споруд, здійснювали опір представникам державної влади та правоохоронних органів із застосуванням зброї, а також дії, спрямовані на підготовку до вчинення терористичних актів.
У тому числі 6 квітня ц.р. активні учасники таких груп захопили адміністративну будівлю УСБУ в Луганській області, де заволоділи зброєю і боєприпасами для використання надалі в терористичній діяльності.
Для фінансування терористичних груп посадові особи цієї банківської установи організували в березні-квітні переведення 45 мільйонів гривень з безготівкової форми в готівку.
Встановлено, що банківська структура щодня перераховує від 200 до 500 доларів США на платіжні картки, видані учасникам цих терористичних груп, чим фактично здійснює їх фінансову підтримку і надає сприяння у підготовці вчинення терористичних актів на території України.
Слідчими Служби безпеки України порушено за цими фактами кримінальне провадження за ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас