В Росії у іноземних банків $242 млрд ризикованих активів - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії у іноземних банків $242 млрд ризикованих активів - Fitch

Фондовий ринок
1479
Рейтингове агентство Fitch оцінило масштаби ризику іноземних банків, що мають бізнес в Росії, в $242 млрд. Про це йдеться в повідомленні агентства, пишуть «Ведомости».
Більша їх частина припадає на європейські банки (76%), ще 16 і 7% – на американські та азіатські.
Під ризиками агентство розуміє кредити, видані російським компаніям через дочірні банки і з балансу материнської структури. На думку аналітиків Fitch, кредити чутливі до економічних і політичних ризиків, в їх числі – сповільнення темпів економічного зростання і тиск на рубль.
Найбільше ризиків по відношенню до капіталу взяли на себе австрійські банки. Кредити Raiffeisen Bank International (RBI) російським клієнтам становлять €20 млрд і в 2,2 рази перевищують його основний капітал. RBI активно нарощував бізнес в Росії, бо операції там були більш прибутковими. Але цього року, за прогнозами Fitch, їх прибутковість буде нижчою через кризу.
Інший австрійський банк із значним ризиком на балансі – Unicredit Bank Austria. Його кредитний портфель в Росії ($30 млрд) перевищує капітал на 20%. З французьких банків Societe Generale через «Росбанк» і пов’язані структури видав роздрібних кредитів на €14 млрд, що порівнянно з 43% його капіталу.
У французьких банків з $50 млрд вимог 60% припадає на зобов’язання російських «дочок», а все інше – на пряме кредитування російських компаній. Societe Generale через Росбанк і пов’язані з ним структури видав роздрібних кредитів на 14 млрд євро, що еквівалентно 43% його капіталу. Дочірні банки BNP Paribas і Credit Agricole ведуть незначний бізнес в Росії.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас