Акцизний збір на автомобілі збільшено у 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акцизний збір на автомобілі збільшено у 2 рази

Казна та Політика
7397
Акцизний збір на нові автомобілі в Україні збільшено в два рази. Відповідна норма міститься у прийнятому напередодні парламентом Законі Про недопущення фінансової катастрофи і про створення умов для економічного зростання в Україні № 4576. Про це повідомляється в пояснювальній записці, оприлюдненій на сайті Верховної Ради.
Відповідно до закону, ставки акцизу на нові автомобілі і мотоцикли з об’ємом двигуна більше 0,5 л будуть збільшені в два рази. Також зростуть у два рази ставки акцизного податку на автомобільні кузови – з 109 євро за штуку до 218 євро.
Крім того на 8,2% зросте збір за першу реєстрацію автомобілів, мотоциклів тощо.
У четвер, 28 березня, Верховна Рада прийняла запропонований урядом закон Про недопущення фінансової катастрофи і про створення умов для економічного зростання в Україні (№ 4576). Зокрема, документ передбачає збільшення акцизу на тютюн і алкоголь, автомобілі, зміну податку на нерухомість, оподаткування пасивних доходів. Також парламент приступив до скасування утилізаційного збору. Депутати проголосували в першому читанні зміни до Податкового кодексу (реєстрація № 4238).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас