Турчинов доручив Кабміну продати держрезиденції, дачі, санаторії та транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов доручив Кабміну продати держрезиденції, дачі, санаторії та транспорт

Казна та Політика
1952
Виручені кошти планується направити на фінансування пріоритетних видатків бюджету.
В.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ, за яким Кабміну доручено продати державні резиденції, дачі, санаторії та транспорт. Текст документа розміщено на офіційному сайті в.о. глави держави.
Як йдеться у повідомленні, указ підписано “з метою забезпечення додаткових надходжень до держбюджету України і спрямування їх на фінансування пріоритетних видатків бюджету, в першу чергу на соціальні потреби, підвищення ефективності використання державного майна, скорочення бюджетних витрат на утримання майна, яке забезпечує діяльність президента України, і відповідно до статті 112 Конституції України”.
За указом Кабміну та Державному управлінню справами доручено вирішити “питання про передачу державного майна (зокрема, державних підприємств, установ, організацій, санаторіїв, готелів (їх структурних підрозділів), державних резиденцій, державних дач, дач, засобів наземного, водного і повітряного транспорту, сільськогосподарської техніки, обладнання, земельних ділянок, іншого нерухомого майна), яке не використовується для забезпечення діяльності президента України, в управління інших суб’єктів управління об’єктами держвласності, визначених Кабміном, для подальшої приватизації, відчуження такого майна у встановленому законом порядку, а також для задоволення державних і громадських потреб”.
Фонду держмайна також доручено прискорити приватизацію приватного акціонерного товариства Президент-Готель, управління корпоративними правами якого передано до Фонду від Державного управління справами за розпорядженням Кабінету міністрів від 1 жовтня 2012 №726-р. Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Нагадаємо 24 лютого Верховна Рада повернула резиденцію Межигір’я у державну власність.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас