Ідея позаблоковості України застаріла і збанкрутувала - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея позаблоковості України застаріла і збанкрутувала - експерт

Казна та Політика
1327
Ставка на позаблоковість і військовий нейтралітет України збанкрутувала, оскільки Україна не має власних ресурсів для надійної безпеки і може в будь-який момент стати жертвою країни з потужною армією-вважає політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ, передає УНН.
“Такого не буває, щоб слабка країна між великими сильними гравцями могла бути позаблоковою. Адже насправді вона не може розраховувати на зовнішню допомогу. І тут – хто ближче, той і захопив”, – пояснив експерт.
“А щоб мати сильну армію і сектор безпеки, для цього потрібно вкладати величезні кошти. Грошей на власну безпеку у нас немає, тим більше грошей, порівнянних з тими грошима, які Російська Федерація витрачає на свою армію. Порівнянних грошей ми ніколи не будемо мати, принаймні в найближчому майбутньому. А окупація частини території вже відбулася”, – зазначив експерт.
Аналітик відзначив, що якби Україна була під колективною парасолькою безпеки НАТО і інші країни-члени мали допомагати їй, то російський президент ніколи не зважився б на вторгнення. “Тому іншого виходу, крім застосування зовнішніх ресурсів, військових в тому числі, у нас немає”, – підсумував В.Горбач.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас