Кримський парламент проголосив півострів "незалежною суверенною державою" - Республікою Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримський парламент проголосив півострів "незалежною суверенною державою" - Республікою Крим

Казна та Політика
11775
На позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК сьогодні, 17 березня, прийнято постанову “Про незалежність Криму”, за яку проголосували 85 депутатів, повідомляє прес-центр ВР АР Крим.
У прийнятому документі зазначається, що Верховна Рада Автономної Республіки Крим, “виходячи з прямого волевиявлення народів Криму на референдумі 16 березня 2014 р., яке показало, що народи Криму висловилися за входження до складу Росії і, отже, за вихід зі складу України і за створення незалежної держави, керуючись Декларацією про незалежність Республіки Крим, прийнятої на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим 11 березня 2014 р. і позачерговому пленарному засіданні Севастопольської міської Ради 11 березня 2014 р., постановляє проголосити Крим незалежною суверенною державою – Республікою Крим, в якій місто Севастополь має особливий статус”.
“Республіка Крим має намір будувати свої відносини з іншими державами на основі рівності, миру, добросусідства, інших загальновизнаних принципів політичного, економічного і культурного співробітництва між країнами. Республіка Крим звертається до Організації Об’єднаних Націй, до всіх держав світу із закликом визнати незалежну державу, створену народами Криму”, – йдеться в повідомленні.
При цьому з дня набрання чинності цієї постанови на території Республіки Крим не застосовується законодавство України, не виконуються рішення Верховної Ради України та інших державних органів України, прийняті після 21 лютого 2014 р. Законодавство України частково буде застосовуватися на території Республіки Крим у відповідних нормативних актах Республіки.
Крім того, діяльність державних органів України на території Криму припиняється, їх повноваження, майно і грошові кошти переходять у державні органи Республіки Крим, визначені урядом Республіки Крим.
“З метою захисту прав і свобод громадян та суб’єктів економічної діяльності суди України на території Республіки Крим продовжують функціонувати, при цьому їх рішення, що стосуються застосування законодавства України на території Криму, не повинні суперечити цій постанові. Вищими судовими органами на території Криму є відповідні апеляційні суди, що знаходяться на територіях Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя. Всі установи, підприємства та інші організації, засновані Україною або за її участю на території Криму, стають установами, підприємствами та іншими організаціями, заснованими Республікою Крим. Державна власність України, яка знаходиться на день прийняття цієї Постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим”, – йдеться в документі.
При цьому власність профспілкових та інших громадських організацій України, що знаходиться у день прийняття цієї постанови на території Республіки Крим, є власністю підрозділів відповідних організацій, що знаходяться в Республіці Крим, а якщо таких немає – державною власністю Республіки Крим.
“Республіка Крим в особі Верховної Ради Автономної Республіки Крим звертається до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації як нового суб’єкта Російської Федерації зі статусом республіки”, – йдеться в тексті постанови, яка набирає чинності з дня її прийняття.
Нагадаємо, голова комісії з проведення кримського референдуму Михайло Малишев під час виступу на позачерговій сесії ВР Криму повідомив, що за об’єднання Криму з РФ проголосували 96,77% виборців, а за статус Криму як частини України – 2,51%. Крім того, 0,73% бюлетенів було визнано недійсними. Загальна явка становила 83,1%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас