ЄБРР збільшив кількість грантів для малого і середнього бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР збільшив кількість грантів для малого і середнього бізнесу в Україні

Фондовий ринок
885
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збільшив грантову підтримку для малого і середнього бізнесу в Україні. Про це повідомляє менеджер групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Наталія Бандера, передає прес-служба банку.
ЄБРР збільшив кількість грантів для малих і середніх підприємств в Україні. Тому цього року ми плануємо підтримати близько 100 підприємств (у 2013 р. – 80), заявки вже приймаємо. Фінансування надає Європейський союз”, – сказала вона.
ЄБРР в рамках грантової підтримки, як наголошується, допомагає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих консультантів, здатних якісно перетворити їхній бізнес, і надає гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів.
Крім цього, Бандера підкреслила, що консультування в спеціалізованих галузях знань дуже важливі для розвитку малого і середнього бізнесу.
“Ми оцінюємо консультаційні проекти через рік після їх завершення… Наприклад, 26% українських малих і середніх підприємств збільшили свій дохід на 45%, 24% – збільшили продуктивність на 30%, 19% – підписали нові контракти, 15% – розширили асортимент своєї продукції, 13% – залучили фінансування в середньому на 800 тис. євро кожне”, – додала Бандера.
Раніше голова ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що Україні необхідно посилити приватний сектор. За його словами, фінансова підтримка з боку Євросоюзу на адресу України буде мати ефект тільки в тому випадку, якщо Україна проведе низку реформ.
Як повідомлялося, ЄБРР готовий інвестувати в Україну щороку від 800 млн до 1 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас