Україні в суді потрібно вимагати компенсації збитків від терористичних дій РФ у Криму - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні в суді потрібно вимагати компенсації збитків від терористичних дій РФ у Криму - експерт

Особисті фінанси
717
Україні потрібно підраховувати втрати за зрив курортного сезону та фактичні терористичні дії російських військових у Криму і подавати в суд. Про це в коментарі Тиждень.ua заявив ректор Міжнародного інституту бізнесу, професор Олександр Савченко.
«Українському уряду треба рахувати збитки і подавати в суд за терористичні дії. Туди ж повинні входити і прямі втрати від блокування аеропортів, Укртелекому й інших інфраструктурних об’єктів. Загрози катастрофічні вже зараз. А втрати будуть пропорційними тривалості конфлікту», – зазначив він.
«Вже на 8 травня можна було чекати близько 200-300 тис. туристів в Україну. Тепер вони не приїдуть. Економічні втрати наближаються до мільярда. А якщо буде зірваний літній сезон, а він вже наполовину зірваний, то втрати будуть великі», – зауважив Савченко.
Водночас ситуацію може покращити фінансування МВФ та ЄС. Втім, на ці кошти, на думку професора, розраховувати не потрібно.
«Потрібно сподіватися на власні сили все таки… Тим паче, ці кошти розприділяють чиновники Мінфіну. Треба контролювати, щоб боялися красти. Я би, чесно кажучи, Рахункову палату віддав під “охорону” «Правому сектору», тоді точно будуть контролювати», – додав він.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що курортного сезону в Автономній Республіці Крим може не бути через введення російських військ.
Як відомо, в Криму з 1 березня російські військові блокують українські військові частини і судна.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас