Український авторинок в лютому виріс на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український авторинок в лютому виріс на 20%

Особисті фінанси
986
Український авторинок другий місяць поспіль демонструє позитивні результати. Так, в дуже складний період лютого вдалося реалізувати 14,32 тис. нових легкових автомобілів, що на 20% більше, ніж рік тому, показують дані AUTO-Consulting. Нагадаємо, що в січні поточного року було продано 10,95 тис. авто.
Впевнене перше місце на українському авторинку посіла Geely, яка змогла зайняти 14% ринку і остаточно відірватися від найближчих конкурентів. Більше того, група компаній “АІС”, яка є дистриб’ютором Geely, за підсумками лютого вперше за свою історію змогла за сумою проданих авто (Geely, MG, SsangYong, UAZ) стати оператором № 1 на українському ринку, випередивши корпорацію “УкрАвто”.
У свою чергу непогані результати в лютому продемонстрував і Nissan, який також вперше став другим на українському ринку, переконавши у своїх перевагах 6,7% покупців. Але лише небагатьом йому поступилася і Renault (6,4%).
Позиції решти брендів залежали від кількості автомобілів на складах і того, до якого курсу були прив’язані їх ціни. Ажіотаж, який виник при значних коливаннях курсу валют, позначився на користь Hyundai. Цьому виробникові вдалося повернути собі 6% ринку і посісти п’яте місце.
А от реалізація ЗАЗу в лютому виявилася дуже слабкою – 5,9% ринку і шосте місце на ринку. Схоже, ЗАЗ просто не потрапив до “wish list” шукачів “колишніх” цін, які порахували, що ціни на ці машини не повинні сильно піднятися. Наростити продажі вдалося і Volkswagen, який одним з перших задекларував свої прайс-листи у прив’язці до курсу 8 грн за 1$.
Відзначимо також і стрімкий ривок Suzuki, яка завдяки вдалому старту продажів нової моделі SX4 змогла в 3 рази збільшити свій збут.
Преміум-бренди також фіксували зростання попиту в лютому, навіть не дивлячись на втечу частини потенційних покупців. У лютому лідерство дісталося Audi, яка з солідним запасом змогла відірватися від німецьких конкурентів.
Український авторинок в лютому виріс на 20%
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас