Робоча група, яка представляє владу Криму, на даний момент знаходиться в Москві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робоча група, яка представляє владу Криму, на даний момент знаходиться в Москві

Казна та Політика
1468
Голова Верховної Ради АР Крим Володимир Константинов закликає кримчан наділити парламент необхідними для всієї повноти влади повноваженнями на референдумі, а також підкреслює, що в Криму не визнають розпорядження Києва.
“Наш парламент є єдиним легітимним органом влади, який має мандат довіри від наших виборців на здійснення владних повноважень в межах всієї Автономної Республіки Крим. Ми діємо виключно в рамках Конституції і законів України. Але при цьому ми не визнаємо розпоряджень і правових актів, що виходять від тих політичних сил, які захопили владу в Києві”, – йдеться у зверненні Константинова, опублікованому на сайті Верховної Ради АРК у понеділок, 3 березня.
Він підкреслив, що “для здійснення всієї повноти влади на території Автономної Республіки Крим ми звертаємося до вас, дорогі кримчани, з проханням наділити Верховну Раду необхідними для цього повноваженнями. Саме для цього ми пропонуємо провести референдум, на якому ви зможете висловити своє ставлення до цього нашого прохання”.
Константинов також закликав кримчан всіх національностей, конфесійної приналежності і політичних поглядів “дотримуватися спокою, витримки, бути пильними і не піддаватися на провокації”.
Раніше новообраний спікер Верховної ради Криму заявляв, що на референдумі 30 березня буде виставлене на розгляд питання про зміну статусу Криму з автономного на державний. Робоча група, яка представляє владу Криму, на даний момент знаходиться в Москві і веде переговори про аспекти надання допомоги РФ півострову.
Спікер порадив столиці України не намагатися застосовувати силу для отримання контролю над Кримом, або якимось іншим регіоном, який чинить їй опір. Також Константинов зазначив, що через такий крок нова влада може втратити регіон в рамках України.
Верховна рада Криму на позачерговій сесії в четвер, 27 лютого, призначила на 25 травня референдум з розширення повноважень регіону, відправила у відставку Радмін Анатолія Могильова і обрала прем’єром автономії Сергія Аксьонова.
Нагадаємо, в суботу, 1 березня, комітети Ради Федерації з оборони і міжнародних справ схвалили звернення президента РФ про використання Збройних сил РФ на території України до стабілізації ситуації в цій країні.
Рада Федерації в своєму зверненні до глави держави відзначає, що відмова від виконання угоди про нормалізацію обстановки в Україні від 21 лютого несе реальну загрозу кровопролиття в східних і південних областях України та гуманітарної катастрофи по всій країні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас