Поломки поїздів Hyundai пов'язані з прорахунком конструкторів, - "Укрзалізниця" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поломки поїздів Hyundai пов'язані з прорахунком конструкторів, - "Укрзалізниця"

Казна та Політика
1217
25 лютого “Укрзалізниця” і компанія Hyundai Rotem почнуть випробування поїздів Інтерсіті+ для остаточного з’ясування причини несправностей. Під час попередньої перевірки з’ясувалося, що тріщини в корпусі електропоїздів корейського виробництва з’явилися через прорахунки конструкторів. Якщо це підтвердиться під час подальших випробувань, які розпочнуться 25 лютого, компанія Hyundai Rotem готова поставити нові комплектуючі, повідомили в прес-центрі “Укрзалізниці”.
За оцінками експертів, модернізація електропоїздів може зайняти до шести місяців.
25 лютого почнуться випробування електропоїздів виробництва Hyundai Rotem на ділянках Київ-Баришівка і Київ-Полтава-Люботин, які триватимуть протягом тижня. Про це повідомив перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко. Він зазначив, що попередньою причиною появи тріщин в конструкції потягів є неправильно розподілене навантаження на шкворневу балку (опора, якою кузов спирається на візок). “Якщо наші висновки підтвердяться під час випробувань, здійснюватиметься їх модернізація”, – зазначив Микола Сергієнко.
Технічні несправності потягів могли бути викликані не тільки недоліками в проектуванні, а й іншими факторами, серед яких, зокрема, недостатньо якісні матеріали, вплив навколишнього середовища, – вважає голова представництва Hyundai Сorporation в Україні Юн Сук Чой.
Після проведення випробувань, в компанії підготують проект модернізації поїздів і план-графік робіт. Юн Сук Чой відзначив, що при проведенні ремонтних робіт всі балки будуть замінені. Їх доставлять в Україну з Кореї, а ремонтні роботи будуть проходити в одному з українських депо, рекомендованих МПС.
Директор Державного науково-дослідного центру залізничного транспорту Ростислав Дьомін зазначив, що модернізація електропоїздів, які виявляться несправними, може зайняти до півроку.
Всі ремонтні роботи проходять за рахунок виробника в рамках гарантійного обслуговування, термін якого на частину поїздів закінчується в травні, на іншу частину – в листопаді.
Раніше Міністр інфраструктури Володимир Козак повідомляв, що зараз компанія Hyundai розглядає вимогу залізничників продовжити термін гарантійного обслуговування поїздів: “Ми маємо на це абсолютне право, адже такі проблеми не повинні повторитися, а якщо щось і трапиться, то корейська сторона повинна нести повну матеріальну відповідальність”, – зазначив Володимир Козак.
З 12 лютого тимчасово призупинено експлуатацію 10 електропоїздів виробництва Hyundai Rotem для комплексного технічного обстеження. Зараз крім 48 корейських фахівців, залучені 8 менеджерів та їх помічників компанії Hyundai Rotem та Hyundai Сorporation.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас