Deutsche Bank відмовиться від американських активів на 100 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank відмовиться від американських активів на 100 мільярдів доларів

Фондовий ринок
1069
Deutsche Bank знизить розмір своїх активів в США на 100 мільярдів доларів. Про це 23 лютого повідомила газета The Financial Times з посиланням на голову фінансового підрозділу банку Стефана Краузе.
Кредитна організація планує скоротити свої американські активи з 400 до 300 мільярдів доларів. Зниження не зачепить відділення Deutsche Bank в США, чиї активи сягають 200 мільярдів доларів, а буде поширюватися лише на його представництво. Для виконання нових вимог регуляторів банк має намір провести реорганізацію, вивівши частину своїх підрозділів з-під юрисдикції північноамериканського відділення. Це дозволить фінустанові обійти нові обмеження.
Іншим способом скорочення активів у банку назвали скорочення бізнесу у сфері РЕПО.
Рішення банку знизити розмір своєї присутності в Сполучених Штатах пов’язано із схваленням 18 лютого Федеральною резервною системою США нових правил для зарубіжних фінустанов. Вони передбачають підвищення для великих банків (з активами понад 50 мільярдів доларів) розмірів власного капіталу, що має бути вироблено до 2016 року, а також зміну частки позикових коштів. З 2018 року мінімальне відношення власних коштів до позикових має становити чотири відсотки. За новими правилами, іноземні кредитні установи повинні зареєструвати холдингові компанії. У результаті реформ закордонні банки в США працюватимуть за вимогами, аналогічним для американських установ.
Ініціативи ФРС покликані підвищити надійність фінансової системи і зменшити ймовірність нових раундів державної підтримки великим учасникам ринку. При цьому вони викликали критику з боку фінансової галузі. У банках стверджують, що нарощування власних коштів може обернутися зростанням вартості кредитування бізнесу і споживачів, таким чином перешкоджаючи відновленню економіки. Всього реформи в США торкнуться близько 100 іноземних установ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас