Орендодавці знову призначають ціни за квартири у доларах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Орендодавці знову призначають ціни за квартири у доларах

Нерухомість
2650
Коливання курсу гривні по відношенню до долара в останні місяці призвели до того, що з лютого багато орендодавців знову почали прив’язувати вартість оренди житла до іноземної валюти. Частка таких пропозицій на сьогодні може складати до 70% від загального числа пропозицій у всіх сегментах.
При цьому, ще в кінці 2013 року прив’язка вартості оренди до іноземної валюти була поширена в основному в елітному сегменті, де 65% цін на житло були в доларах, 25% в євро. У той же час, в бізнес-сегменті частка таких пропозицій складала до 25%, а в найбільш популярному економ-сегменті – 5%.
Причина такої тенденції ховається в небажанні орендодавців втрачати частину заробітку від довгострокової оренди в разі подальшого зниження курсу гривні. При цьому, в оголошеннях орендодавці, як і раніше, продовжують вказувати вартість у гривнях, згідно з відповідним пунктом у законі “Про рекламу”. Тим не менш, при особистій зустрічі в більшості випадків озвучується інформація про прив’язку ціни до курсу долара.
У сегменті продажів квартир стрибки курсу, за даними експертів, поки вплинули лише на попит, але не на ціни. Про зміни у вартості тут можна буде судити лише через два-три тижні.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас