Обережно: від Міндоходів розсилають віруси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обережно: від Міндоходів розсилають віруси

Казна та Політика
3507
Міністерство доходів і зборів заявляє, що від імені відомства спамери розсилають електронні листи з шкідливими комп’ютерними вірусами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міндоходів.
“Протягом останніх днів зафіксовано випадки розсилання листів з використанням доменного імені Міністерства доходів і зборів – minrd.gov.ua. Файли-спами направляються на електронні адреси підприємств і містять шкідливе програмне забезпечення”, – йдеться в повідомленні.
Листи приходять з підробленої адреси у вигляді рахунків до оплати або скарги на неможливість отримання листів і містять додаток у вигляді файла з розширенням “.doc” (насправді формат “.rtf”). Зокрема, розсилка здійснюється з адреси pjil@minrd.gov.ua та jngr@minrd.gov.ua. Коли користувач відкриває такий файл, непомітно для нього спрацьовують експлойти для програмного забезпечення MS Office Word, що містяться в документі. В результаті автоматизоване робоче місце уражається шкідливим програмним забезпеченням і стає частиною бот-мережі. Можливі й інші наслідки такої вірусної атаки, які зараз з’ясовуються.
У Міністерстві вважають, що масова розсилка вірусного спаму є спланованою атакою для дискредитації роботи відомства. За даним фактом вже розпочато кримінальне провадження.
Про отримання подібних листів рекомендується повідомити Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України за адресою cert@cert.gov.ua, а також, за можливості, надіслати зразки шкідливого ПЗ та вихідних кодів електронних листів, попередньо заархівувавши їх з поміткою “infected”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас