Інвестиції в розкіш - достойна альтернатива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції в розкіш - достойна альтернатива

Фондовий ринок
2216
Інвестиції в розкіш – ось достойна альтернатива інвестиціям фондовим. Згідно з індексом “Об’єкти бажання”, розробленим британським банком Coutts, прибутковість вкладень в предмети розкоші з 2005 р. зросла на 77%.
Зведений глобальний індекс акцій за цей час додав усього 55%. Найбільш значне зростання показали ретроавтомобілі, принісши своїм власникам 257%. Годинники – 176%, а елітна нерухомість – 100%. Так, наприклад, купивши Ferrari Daytona 1970 випуску в 2003 р. за 50 тис. фунтів стерлінгів, зараз ви могли б продати її вже за 250 тис. фунтів.
Відмінне вкладення, яке крім доходу приносить і естетичне задоволення, до того ж для багатьох цінність полягає не тільки в зростанні ціни.
Свій індекс Coutts публікує вперше. Він оцінює прибутковість в місцевій валюті за вирахуванням витрат на утримання 15 видів активів у двох категоріях: елітна нерухомість і альтернативні інвестиції.
Категорії є рівнозначними: 50% відведено елітній нерухомості, решта 50% враховують альтернативні інвестиції, які порівну поділені за різними видами активів.
Кожен компонент індексу Coutts оцінюється в місцевій валюті країни, де проводиться продаж активу, наприклад у випадку нерухомості загальний індекс є середньозваженим значенням 10 індексів нерухомості в місцевій валюті. Індекс Coutts вираховується в чотирьох світових валютах: долар США, фунт стерлінгів, швейцарський франк і євро.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас