ЄС не хоче платити за підпис України під угодою про асоціацію - президент Єврокомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не хоче платити за підпис України під угодою про асоціацію - президент Єврокомісії

Казна та Політика
3535
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу зробив заяву про фінансову підтримку України. За його словами, ЄС хоче допомогти Україні не заради підписання угоди про асоціацію, а для того, щоб країна подолала економічні складності.
«Зараз ми обговорюємо з нашими партнерами те, що ми можемо зробити, щоб подолати труднощі, а не через угоду з нами. Країна стоїть перед викликами. Ми обговорюємо з партнерами допомогу Україні з перспективою її проходження європейським шляхом. Тому що ми віримо, що цьому шляху віддає перевагу більшість українців, вони хочуть бути ближче до ЄС, і ми готові підтримати це», – зазначив він.
Глава Єврокомісії заявив, що країни-члени ЄС не збираються вступати в конкуренцію «хто заплатить більше за підпис України».
Він також висловив упевненість, що Україна прагне покласти край насильству, залякуванню і знайти політичне вирішення проблем.
«Я про це недавно сказав президенту Януковичу. Має відбутися справжній діалог для того, щоб була знайдена спільна платформа для уряду і опозиції, яка може призвести до стабільності в країні і наступним демократичних виборів», – уточнив Баррозу.
Раніше Кетрін Ештон заявила, що Європейський Союз і США працюють над планом фінансової допомоги Україні.
У ЄС як і раніше лунали заклики підписати Угоду. Зокрема, президент Польщі Коморовський нещодавно заявив, що двері в ЄС для України відкриті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас