В Україні хочуть заборонити незвичайні імена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть заборонити незвичайні імена

7706
Українські депутати запропонували ввести заборону на присвоєння дітям незвичайних імен. Відповідний законопроект вже зареєстрований у парламенті.
Документ являє собою поправки до Сімейного кодексу. Його авторами є депутати від правлячої Партії регіонів Ельбрус Тедеєв та Володимир Мисик, а також представник опозиційної фракції «УДАР» Артур Палатний.
Якщо законопроект буде прийнятий, дітям не можна буде давати імена, «що складаються з назв неживих предметів, вигаданих персонажів, географічних назв, [позначень] флори і фауни, титулів, хвороб, одночасним поєднанням букв, символів або цифр, абревіатур».
У батьків, втім, залишиться можливість звернутися до суду, якщо в РАГСі відмовляться реєструвати дитину з тим чи іншим ім’ям.
У пояснювальній записці до законопроекту стверджується, що він спрямований на захист прав дитини. Автори відзначають, що різні імена можуть провокувати образи і знущання над дітьми.
В Україні, як повідомлялося раніше, дехто називає дітей на честь героїв телесеріалів (наприклад, дівчаток називають Роксоланами), а також іменами, які позначають титули (Князь/Княгиня, Принц/Принцеса). Дехто вважає за краще давати імена, пов’язані з біблійною тематикою. У Закарпатті, зокрема, дитину назвали Каїном. Серед інших екзотичних імен – Мальвіна, Офелія і Богиня-Надія, а також Береза​​, Радість і Росіяна.
Кілька років тому мешканка Закарпатської області назвала дитину на честь чинного президента. Хлопчик, за її бажанням, отримав ім’я Бережанський Янукович Іванович. У Львові нещодавно новонародженого назвали Євромайданом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас