Держава повинна шукати джерела для фінансування програми утилізації боєприпасів - Кінах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава повинна шукати джерела для фінансування програми утилізації боєприпасів - Кінах

Казна та Політика
193
Держава повинна шукати джерела для фінансування програми утилізації непридатних боєприпасів на території країни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Кінах.
Коментуючи скорочення витрат на утилізацію боєприпасів на 100 млн грн, що прописано в проекті бюджету на 2014 рік, Кінах зазначив, що це , безумовно, є негативним явищем.
“Скорочення витрат у тому числі на утилізацію боєприпасів також є негативним явищем. Однак, переконаний, що держава в цьому питанні має не тільки використовувати бюджетні кошти, а й залучати інші джерела фінансування – міжнародні програми, а також створювати ефективні форми державно-приватного партнерства і залучати приватний капітал для виконання програм з утилізації боєприпасів, зокрема промисловим способом, який є в тому числі і економічно ефективним”, – зазначив Кінах.
Відзначимо, в Україні за різними оцінками, зберігається 1,5-2 млн тонн непридатних снарядів, які потребують утилізації. Фахівці наполягають, що найбільш безпечним і вигідним способом утилізації є метод промислового розбору.
Для виконання робіт з утилізації боєприпасів в Україні залучаються Хімічне казенне об’єднання імені Г.І. Петровського, Донецький казенний завод хімічних виробів, Шосткинський казенний завод “Імпульс”, державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, асоціація підприємств “Співдружність”, Державний концерн “Укроборонсервіс”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас