На зарплати вчителів не вистачає 2 млрд. - профспілка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На зарплати вчителів не вистачає 2 млрд. - профспілка

Казна та Політика
750
Українським педагогам не виплачують зарплату і допомогу на оздоровлення, без підстав скасовують або зменшують доплати за певні види педагогічної роботи, за виконання обов’язків тимчасово відсутніх колег, суміщення посад, примусове надання безкоштовних відпусток. Про це заявив заступник глави Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк під час виступу на парламентських слуханнях “Доступність і якість загальної середньої освіти: стан та шляхи поліпшення”.
“Порушуються вимоги законодавства, що стосуються рівня посадового окладу працівника I тарифного розряду. Через урядові рішення його розмір на 295 гривень нижчий від мінімальної заробітної плати”, – зазначив Романюк.
Середній розмір педагогічних посадових окладів становить всього 44% від законодавчо встановленого рівня. У зв’язку з цим кожен з педагогів недоотримує в середньому понад 3,2 тис. грн., а фахівці – понад 1,6 тис. грн. на місяць.
“Викликає тривогу і призводить до напруги в освітньому середовищі брак коштів на виплату зарплати працівникам більшості територій в листопаді- грудні, а також якість казначейського обслуговування навіть при їх наявності. За оперативними даними представництв Профспілки додаткова потреба витрат на оплату праці в місцевих бюджетах становить близько 2 млрд”, – заявив заступник глави Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.
Також за його словами, педагоги стурбовані невизначеністю прогнозних показників проекту Держбюджету на 2014 рік, в першу чергу, що стосується розміру мінімальної заробітної плати і величини першого тарифного розряду ЄТС.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас