Нинішня спроба досягнення миру між Палестиною та Ізраїлем може виявитися останньою - Махмуд Аббас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нинішня спроба досягнення миру між Палестиною та Ізраїлем може виявитися останньою - Махмуд Аббас

Світ
392
Глава Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмуд Аббас заявив, що час для досягнення миру з Ізраїлем закінчується.
Як сказав Аббас в четвер, 26 вересня, з трибуни Генасамблеї ООН, нинішня спроба переговорів може виявитися останньою можливістю для врегулювання багаторічного взаємного конфлікту.
“Час спливає, можливості зменшуються. Нинішній раунд переговорів може виявитися останнім шансом для досягнення миру”, – заявив палестинський лідер, додавши, що він має намір продовжити нещодавно поновлені переговори з Ізраїлем, щоб домогтися мирної угоди через дев’ять місяців.
“Наша мета – домогтися постійного і всеосяжного мирного договору між палестинцями та Ізраїлем, який вирішить всі проблеми і даватиме відповіді на всі питання. Це, у свою чергу, дозволить нам офіційно заявити про завершення конфлікту і претензій”, – сказав Аббас.
Нагадаємо, за стіл переговорів Ізраїль і палестинці повернулися близько двох місяців з розрахунком на те, щоб менш ніж за рік виробити мирну угоду. Діалог, що відновився після трирічної перерви, йде в обстановці повної секретності. Напередодні держсекретар США Джон Керрі повідомив про готовність сторін активізувати переговорний процес і пообіцяв підвищити ступінь залученості в нього американських посередників.
У той же час палестинський лідер зазначив, що тимчасова угода з Ізраїлем не влаштує його народ. “Ми відмовляємося бути втягнутими у вир нових проміжних угод, які будуть перетворюватися на постійні, або ж переходити до тимчасових заходів, які перетворяться на постійні правила, а не виняткові рішення моменту. Наша мета – прийти до постійної всеосяжної угоди”, – сказав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас