Кіно триває: ФРС США продовжила "пом'якшення" і залишила базову ставку на рекордно низькому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіно триває: ФРС США продовжила "пом'якшення" і залишила базову ставку на рекордно низькому рівні

Фондовий ринок
1411
Керівництво Федеральної резервної системи США, всупереч очікуванням аналітиків, вирішило зберегти в колишньому обсязі програму кількісного пом’якшення (QE3), в рамках якої вона вже кілька років скуповує держоблігації та іпотечні цінні папери, а також утримує базову відсоткову ставку на рекордно низькому рівні.
Зараз ФРС у рамках QE3 здвйснює викуп казначейських та іпотечних облігацій на 85 млрд доларів кожен місяць. Федрезерв також заявив, що темпи скупки активів не є наперед заданими і рішення про них залежатиме від прогнозу стану економіки, а також аналізу їх ефективності та вартості.
Крім того, ФРС зберегла діапазон ключової ставки в межах 0,00-0,25% і має намір дотримуватися його до тих пір, поки безробіття залишається вище 6,5%, інфляція в перспективі 1-2 років не загрожує вийти за 2,5%, а довгострокові інфляційні очікування “надійно зафіксовані”, передає агентство Reuters.
Фондові ринки США після рішення про збереження програми підтримки американської економіки на нинішньому рівні стрімко зросли, долар різко ослаб по відношенню до всіх світових валют, а ціна на золото виросла.
При цьому значення індексу Standard & Poor’s 500 перевершило колишній рекорд, який був встановлений 2 серпня цього року. Значення Nasdaq Composite збільшилося за день на 1,01% – до 3783,64 пункту. Dow Jones також досяг історичного максимуму. Активність торгівлі була дуже високою, причому її пік припав на період після оголошення рішення ФРС.
Суттєвий приріст продемонстрували будівельні компанії, які дешевшали останнім часом на тлі очікуваного підвищення ставок по іпотечних кредитах і, в результаті, зниження попиту на нерухомість.
Сильний стрибок вартості золота викликав підвищення котирувань паперів золотодобувних компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас