Яценюк: бюджету-2013 не вистачає 45 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: бюджету-2013 не вистачає 45 млрд грн

Казна та Політика
680
Для фінансування основних статей держбюджету на 2013 рік не вистачає 45 млрд гривень, заявляє лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк.
“Сьогодні у нас немає проекту закону державного бюджету на наступний рік. Це є чіткою ознакою того, що уряд не хоче сказати правду про те, що до кінця поточного року не вистачає 45 млрд гривень для фінансування основних статей державного бюджету”, – сказав Яценюк під час виступу у верховній Раді.
У зв’язку з цим Яценюк повідомив, що “Батьківщина” закликає Кабмін негайно відновити переговори з Міжнародним валютним фондом про отримання фінансової допомоги, а також Європейським Союзом та Європейським банком реконструкції та розвитку для отримання коштів на фінансування української економіки.
Крім того, він вважає необхідним звернення до СОТ для вирішення торгових суперечок з Росією, оскільки, за його словами, у даному напрямку керівництво держави нічого не робить.
Нагадаємо, 11 вересня Кабмін схвалив проект держбюджету-2014. А 16 вересня, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект Кабміну, що пропонує Раді затвердити держбюджет на наступний рік.
Проте спікер Володимир Рибак заявив, що поверне проект бюджету Кабміну на доопрацювання.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас