В Україні заборонили перепродувати борги з автоцивілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заборонили перепродувати борги з автоцивілки

Особисті фінанси
1082
Нацфінпослуг в офіційному повідомленні на своєму веб-сайті оголосив поза законом перепродаж боргів українських страхових компаній. Чиновники закликали громадян не користуватися послугами посередників, які викуповують за 30-50% вартості заборгованості страховиків, і, зокрема, не працювати з ТОВ «Маркс. Капітал». Дана компанія вже не перший рік спеціалізується на скупці боргів у клієнтів проблемних СК, яким не вдається отримати відшкодування коштів, витрачених на ремонт після аварій.
Сьогодні, у разі банкрутства страховика в Україні, у водіїв залишається тільки два варіанти отримання компенсації. Перший – добиватися виплати в Моторному (транспортному) страховому бюро, чекаючи грошей по два-три роки. Другий – за півціни продати право вимоги по боргу страхової посереднику (він поки що один – ТОВ «Маркс. Капітал»), який замість потерпілого водія стане роками чекати виплати компенсації бюро. Мінус останньої схеми – отримання водієм лише частини компенсації, плюс – швидка видача грошей.
Нацфінпослуг пояснив претензію до ТОВ «Маркс. Капітал» незаконністю застосовуваного нею механізму, а також відсутністю компанії за місцем прописки (чиновники не змогли знайти її під час позапланової перевірки). Проте в компанії «Вести» запевнили, що продовжать свою діяльність, незважаючи на озвучені звинувачення. «Будь-який суд підтримає право переуступки виплати страхового відшкодування за договором цесії – це передбачено Цивільним кодексом», – сказав «Вістям» директор ТОВ «Маркс. Капітал» Сергій Процик.
На сьогоднішній день в Україні – близько десятка проблемних СК і десятки тисяч водіїв, які не отримали виплати по автоцивілці.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас