Королевська: угода між Україною та Польщею - крок у соціальний захист українців за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: угода між Україною та Польщею - крок у соціальний захист українців за кордоном

Казна та Політика
473
Ратифікація парламентом Угоди між Україною та Польщею про соціальне забезпечення – черговий крок до посилення соціального захисту українців, які їдуть тимчасово на роботу або на постійне проживання за кордон. Про це сказала міністр соціальної політики України Наталія Королевська, коментуючи ухвалення в цілому Верховною Радою законопроекту “Про ратифікацію Угоди між Україною і Республікою Польща про соціальне забезпечення”.
“Це рішення – черговий крок до соціального захисту наших громадян, які їдуть тимчасово на роботу або на постійне проживання за кордон. Ми вже маємо аналогічні угоди з 8 країнами, серед яких Іспанія, Португалія, Болгарія та інші держави. На завершальному етапі ратифікації аналогічний документ з Ізраїлем, а з Сербією і Люксембургом ми знаходимося на стадії переговорів”, – заявила вона.
Н.Королевська зазначила, що ратифікований документ регулює питання виплат в рамках загальнообов’язкового державного соціального страхування, стосується пенсій, нещасних випадків на виробництві, безробіття, хвороб і вагітності та пологів.
“Це рішення сприятиме захисту соціально-трудових прав громадян України, які на законних підставах працюють у Польщі. Це також дозволить зберегти набуті згідно з польським законодавством права на соціальне забезпечення після завершення трудової діяльності та повернення в Україну, що, у свою чергу, сприятиме мотивації для законного працевлаштування та повернення”, – сказала вона.
Міністр повідомила, що під час зустрічі з Державним секретарем Міністерства праці та соціальної політики Польщі Яцеком Менчіною в ході економічного форуму “Перспективи нового світового порядку” в м. Криниця (Польща) вони обговорили подальші перспективи врегулювання питання трудової міграції між Україною та Польщею.
“У цьому контексті ми повністю підтримуємо ініціативу, яка була висловлена ​​на початку року в листі Міністра праці та соціальної політики Польщі з проведення консультацій з розробки можливих спільних форм співробітництва у сфері трудової міграції, з урахуванням змін у законодавстві Польщі”, – сказала вона.
Н.Королевська також зазначила, що Мінсоцполітики готове до всебічної співпраці з польською стороною в соціально-трудовій сфері, а також зацікавлене в можливе залучення досвіду Польщі в соціальних питаннях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас