Влада США схвалила продаж найбільшого біржового оператора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США схвалила продаж найбільшого біржового оператора

Фондовий ринок
429
Комісія з цінних паперів і бірж 16 серпня схвалила придбання електронної биржой IntercontinentalExchange (ICE) найбільшого оператора фондових ринків країни (за капіталізацією компаній, які звертаються) – NYSE Euronext.
За даними AP, для завершення угоди потрібно, щоб її ще схвалили європейські фінансові регулятори, оскільки NYSE Euronext володіє і європейськими біржами.
Підкреслимо, що схвалення Єврокомісії ця угода отримала ще в червні.
Нагадаємо, вперше про намір ICE придбати NYSE Euronext було оголошено в грудні 2012 року. За умовами операції, повідомлялося тоді, власники акцій NYSE Euronext зможуть обміняти їх на акції ICE за курсом 4:1, або отримати грошову компенсацію в розмірі $ 33,12. Також передбачений комбінований варіант, за яким акціонери NYSE Euronext отримують за кожну свою акцію $ 11,27 і 1/6 акції ICE.
Станом на грудень 2012 року, сума операції, виходячи з котирувань акцій ICE на той момент, оцінювалася в $ 8 млрд. З того моменту акції ICE подорожчали і, станом на середину серпня, операція оцінюється вже приблизно в $ 10 млрд, відзначає AP.
Про плани продажу NYSE Euronext, що утворилася в 2007 році в результаті злиття Нью-Йоркської фондової біржі і європейського оператора фондових ринків Euronex, стало відомо ще в 2008 році. Спочатку на NYSE Euronext претендувала німецька Deutsche Boerse, що пропонувала $ 9,5 млрд, однак її заявку в квітні 2011 року перебила спільна пропозиція Nasdaq OMX і ICE, що оцінили компанію в $ 11 млрд.
Пропозиція Nasdaq OMX і ICE не влаштувала американську владу, після чого єдиним претендентом на NYSE Euronext знову стала Deutsche Boerse. Однак у лютому 2012 року угоду з Deutsche Boerse не схвалила європейська влада.
Крім вищесказаного звернемо увагу на ситуацію, яка склалася на фондових ринках країни. Так, за підсумками торгів 2 серпня Dow Jones і S&P, американські фондові індекси, досягли історичного максимуму. Так, промисловий індекс Dow Jones був зафіксований на позначці в 15658,36 пункту, додавши за торгову сесію 30,34 пункту, а індекс широкого ринку S&P 500 досяг позначки в 1709,67 пункту, що на 2,8 пункту більше, ніж днем ​​раніше.
Додамо, що вже 5 серпня Dow Jones і S&P 500 спустилися з рекордних позначок при мінімальному з початку року обсязі торгів в відсутність значних новин. Тоді індекс Dow Jones втратив 0,3%, S&P 500 – 0,15%, а Nasdaq Composite виріс на 0,09%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас