Кількість заявок на допомогу з безробіття в США впала до п'ятирічного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість заявок на допомогу з безробіття в США впала до п'ятирічного мінімуму

Світ
208
Число американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня впало на 19 тис. – до 326 тис. – мінімального рівня із січня 2008 року, йдеться в звіті міністерства праці США.
Згідно з переглянутими даними, число звернень на попередньому тижні становило не 345 тис., а 343 тис.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували збільшення числа заявок на 2 тис. з оголошеного раніше рівня до 345 тис.
Менш волатильний показник – середня кількість заявок, поданих за останні чотири тижні – знизився до 341,25 тис. з 345,75 тис.
Скорочення числа заявок на допомогу з безробіття в США є сигналом зростання впевненості роботодавців у відновленні економіки та їх готовності до нарощування штатів співробітників, відзначають експерти. Поліпшення ситуації на ринку праці має підштовхнути до зростання споживчих витрат, на частку яких припадає основна частина американської економіки.
“Ринок праці продовжує поліпшуватися, – говорить головний економіст з ринків США Societe Generale в Нью-Йорку Аннета Марковська. – Це підкреслює гнучкість економіки і імпульс до зростання в приватному секторі”.
У Мінпраці зазначають, що липневі дані традиційно є волатильними, оскільки відображають показники автопідприємств, які зазвичай закриваються в цьому місяці року для переобладнання.
Число американців, які продовжують одержувати допомогу з безробіття за тиждень, що завершився 20 липня, скоротилося на 52 тис. – до 2,95 млн осіб. Тижнем раніше, згідно з уточненими даними, цей показник становив 3,003 млн, а не 2,997 млн, як повідомлялося раніше. Експерти очікували підвищення індикатора до 3,00 млн з раніше оголошеного рівня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас