Сноуден отримав тимчасовий притулок у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сноуден отримав тимчасовий притулок у Росії

Світ
573
Едвард Сноуден отримав тимчасовий притулок у Росії. Про це повідомляється в твіттері WikiLeaks.
За словами адвоката Анатолія Кучерена, притулок надано терміном на один рік. На доказ правозахисник продемонстрував фотокопію документів Сноудена. В ефірі каналу «Росія 24» Кучерена додав, що з аеропорту Сноуден поїхав «у безпечне місце». Його місцезнаходження буде залишено в таємниці. «Я здогадуюсь, але сказати не можу, виходячи з питань безпеки. На сьогодні він один з найбільш розшукуваних людей у світі», – сказав Кучерена.
Раніше стало відомо, що колишній співробітник ЦРУ отримав від Федеральної міграційної служби документи, необхідні для того, щоб залишити транзитну зону «Шереметьєво».
Едвард Сноуден перебував в транзитній зоні «Шереметьєво» з 23 червня. Він не міг покинути аеропорт через відсутність документів, так як американський паспорт Сноудена був анульований. У США Сноудена звинувачують у розголошенні державної таємниці – він передав журналістам відомості про секретну програму збору інформації PRISM, яка дозволяє спецслужбам відстежувати телефонні переговори і електронне листування приватних осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас