У Росії подали перший позов по "антипіратському" ​​закону - на Вконтакте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії подали перший позов по "антипіратському" ​​закону - на Вконтакте

Світ
1171
Дистриб’юторська кінокомпанія “Кіно без кордонів”, що спеціалізується на авторському кінематографі, в рамках закону про захист інтелектуальних прав в інтернеті, що набрав чинності і відомий як “антипіратський” закон, подала заяву в Мосміськсуд на сайт “Вконтакте”, повідомив президент і гендиректор “Кіно без кордонів” Сем Клебанов.
“Сьогодні о 11 ранку подали заяву. Нам сказали, що ми перші, хто звернувся до Мосміськсуду за новим законом… Закон тільки почав працювати, ми пробуємо його застосовувати. Поки перший крок, який ми зробили – подали заяву на сайт “Вконтакте” за п’ятьма стрічками”, – розповів Клебанов.
Цими фільмами стали “Повне беззаконня” Такеші Кітано (2012), “У перший раз” Джона Кездан (2012), “Сором” Стіва Маккуїна (2011), “Небезпечний метод” Девіда Кроненберга (2011) і “Океани” Жака Перрена та Жака Клюзо (2009). За словами Клебанова, компанія буде продовжувати подавати заяви і на інші сайти.
“При тому, що я готовий приєднатися до критиків закону, він дуже недосконалий. Там є механізми, які дозволяють – якщо будуть такі побажання у когось – блокувати добропорядні сайти просто тому, що вони знаходяться на одному IP-номері з піратськими. Там не передбачена ніяка відповідальність для тих, хто викладає фільми, тому що він робить це незаконно… Там є багато всяких лазівок, але все-таки ми сподіваємося, що основні гравці зрозуміють, що набагато зручніше дотримуватися закону, ніж постійно мати справу з Мосміськсудом”, – сказав співрозмовник агентства.
Клебанов також підкреслив, що компанія “Кіно без кордонів” є прихильником розповсюдження фільмів на легальних інтернет-майданчиках. На даний момент в бібліотеці компанії знаходиться близько 500 картин, більшість з яких доступні для онлайн-перегляду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас