У Росії набув чинності "антипіратський" закон. Рунет протестує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії набув чинності "антипіратський" закон. Рунет протестує

Світ
1425
У Росії сьогодні набув чинності закон по боротьбі з інтернет-піратством, що викликав невдоволення найбільших інтернет-компаній. На знак протесту понад півтори тисячі сайтів російськомовного сегменту інтернету вирішили в цей день провести страйк.
Інтернет-ресурси, що підтримують страйк, розмістять на своїх головних сторінках текст на чорному фоні: “Сайт заблокований за рішенням органів державної влади. Подібне повідомлення ви скоро зможете спостерігати замість своїх улюблених сайтів”.
Програмний код для установки страйкової сторінки на сайти бажаючих приєднатися до акції розробило професійне співтовариство програмістів та IT-фахівців “Хабрахабр”, яке в четвер збирається вести моніторинг ходу акції і потім опублікувати дані про те, скільки людей дізналися таким чином про різке неприйняття рунетом нового закону.
Помітять страйк рядові користувачі інтернету чи ні, залежить від того, чи приєднаються до акції великі портали, вважає співголова “Асоціації користувачів інтернету” Станіслав Козловський.
“А ось що точно вони помітять, це як з 1 числа компанії-правовласники подадуть до суду на “Вконтакте”, на Яндекс і YouTube, і десь днів через п’ять-шість виявиться, що відео в рунеті немає, або якісь сайти заблоковані. Я розмовляв з багатьма правовласниками – у них вже готові всі ці папери, вони тільки чекають настання 1 серпня”, – пояснив Козловський.
Закон вводить механізм досудового блокування інтернет-сайтів, які незаконно розміщують фільми, а також посилання на подібні ресурси.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас