Візовий режим є шантажем і дискримінацією держав, - Медведчук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Візовий режим є шантажем і дискримінацією держав, - Медведчук

Світ
2888
Візовий режим є шантажем і дискримінацією держав. Таку думку висловив у своєму блозі лідер громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук.
У 2005 році Україна, в якості знака доброї волі, в односторонньому порядку скасувала візи для громадян ЄС та США.
“Крок у відповідь наш МЗС чекає досі. Але замість нього в 2011 р. Україна отримала План дій зі списком вимог – настільки малоадекватних, що багато з них влада навіть не ризикує озвучити”, – пише лідер “Українського вибору”.
“Європа робить вигляд, що скасування віз – це поступка нам. Насправді – це неминучий крок у дусі часу. Візовий режим був ліквідований ще в XIX столітті, і його реставрація стала вимушеною мірою після двох світових воєн, а після них – вже війни холодної. Це, повторюся, був вимушений захід, що ніс за собою тільки незручності та обмеження. І сьогодні візовий режим остаточно став пережитком і дикістю. А ще, як бачимо, – козирем у міжнародних статусних іграх. Так можна шантажувати і дискримінувати цілі держави, ставлячи їх громадянам клеймо: “другий сорт”. Цікаво, чому наші “евродемократи”, які сплять і бачать себе в асоціації з ЄС, в цьому випадку, як в рот води набрали?
Питання відкритих кордонів – один з головних викликів сучасної демократії. Так, саме він, а зовсім не дискримінація гомосексуалістів, про яку ми тільки й чуємо від єврочиновників”, – пише Медведчук.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас