У Раді зареєстрували законопроект про держрегулювання ринку таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді зареєстрували законопроект про держрегулювання ринку таксі

Казна та Політика
437
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 2393а, ініційований народними депутатами від Партії регіонів, яким пропонує ввести державне регулювання ринку таксі в Україні. Текст законопроекту “Про перевезення на таксі та перевезення на замовлення” опублікований на офіційному сайті ВР.
Проектом закону пропонується впровадження місцевої дозвільної системи, щодо умов ведення господарської діяльності з перевезень на таксі та перевезень на замовлення, порядку використання автомобілів в перевезеннях на таксі та перевезеннях на замовлення.
А також формування законодавчих основ місцевого регулювання і контролю допуску до перевезень на таксі автомобілів та водіїв, стандартів комфортності і тарифних стандартів міського таксомоторного перевезення.
Передбачається передача державного нагляду та контролю за ринком легкових автомобільних перевезень в частині, яка виходить за межі безпеки перевезень від Міністерства інфраструктури України до Міністерства внутрішніх справ України та надання центральному органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів повноважень щодо державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів послуг перевезення на таксі та перевезень на замовлення та законодавства про рекламу у цій сфері.
Введення атестації водіїв таксі на відповідність вимогам “професійного мінімуму водія таксі”, який розробляється за участю органу самоорганізації таксомоторних перевізників і профспілки водіїв таксі; введення правил та порядку контролю з використання та експлуатації засобів вимірювальної та контрольно-касової техніки при перевезеннях на таксі.
Крім того, передбачається встановлення адміністративної відповідальності за порушення законодавства у сфері перевезень на таксі та перевезень на замовлення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас