НБУ встановив обмеження готівкових розрахунків до 150 тис грн з 1 вересня 2013 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ встановив обмеження готівкових розрахунків до 150 тис грн з 1 вересня 2013

Казна та Політика
10594
Правління Національного банку України затвердило постанову про обмеження готівкових розрахунків між фізичними особами до 150 тис. грн з 1 вересня 2013 року.
Про це повідомила на брифінгу заступник глави Національного банку України Віра Ричаківська.
За словами представника НБУ, постанова Нацбанку, що передбачає розширення кола осіб, розрахунки між якими не можуть здійснюватися в готівковій формі, і обмеження граничної суми проведення розрахунків у готівковій формі між фізичними особами до 150 тис. грн, затверджене правлінням Національного банку України в четвер, і буде зареєстровано в Міністерстві юстиції найближчим часом.
Нагадаємо, Національний банк України від 4 березня оприлюднив проект постанови про встановлення граничної суми готівкових розрахунків між фізичними особами у розмірі 150 тис. грн для громадського обговорення. Згідно з проектом, обмеження стосуються розрахунків у відношенні 1 особи по одному або декількох документах в межах одного дня, і тепер такі розрахунки понад 150 тис. грн будуть здійснюватися з використанням банківських інструментів для здійснення безготівкових розрахунків (платіжна карта, поточний рахунок).
У грудні 2012 року глава НБУ Сергій Арбузов заявляв, що Нацбанк може встановити граничний розмір розрахунків готівкою для фізичних осіб мінімум у 150 тис. грн вже в 2013 році, і більшість громадян навіть не помітять цієї норми, оскільки вона вводиться для відстеження недобросовісних платників податків.
Верховна Рада ухвалила закон, яким надала право НБУ вводити обмеження на розрахунки готівкою, восени 2012 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас