За позовами прокуратури до держбюджету надійшло майже півмільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За позовами прокуратури до держбюджету надійшло майже півмільярда гривень

Казна та Політика
190
Сьогодні до бюджету вже реально надійшло майже півмільярда гривень. Про це повідомив начальник Головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер, інформуючи про роботу органів прокуратури України щодо захисту в судовому порядку інтересів держави у бюджетній сфері, передає прес-служба ГПУ.
Зокрема він зазначив, що в поточному році в цій сфері прокурорами пред’явлено позовів на суму 825,8 млн грн.
“Сума, на які їх задоволено, з урахуванням позовів минулих років, склала майже 247 млн грн. На сьогодні до бюджету вже реально надійшло, з урахуванням добровільного відшкодування, майже 454 млн грн”, – сказав він і додав, що в провадженні судових інстанцій знаходиться ще майже 2700 справ за позовами прокурорів на загальну суму понад 2,3 млрд грн.
Крім цього, Олег Кучер зазначив, що ще одним напрямком представницької діяльності прокурора є його вступ у справу на будь-якій стадії процесу для захисту інтересів держави.
Так, за його словами, в поточному році прокурорами здійснено вступ у справи даної категорії на загальну суму 1,7 млрд грн.
“За вже розглянутими за участю прокурора справами сума за рішеннями, винесеними судами на користь держави, склала 94 млн грн.”, – сказав начальник Головного управління.
Одним із прикладів проведеної роботи є визнання господарським судом за позовом прокурора м. Кіровська Луганської області недійсними рішення комітету з конкурсних торгів та договору купівлі продуктів харчування між відділом освіти міської ради та приватним підприємцем.
“Як з’ясувалося, підставою для визнання недійсним договору стало надання зазначеним підприємцем недостовірної інформації про свою діяльність”, – сказав прокурор і додав, що з останнього стягнуто 300 тис. грн авансового платежу за договором.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас