Мін'юст пропонує законодавчо врегулювати принцип "єдиного вікна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст пропонує законодавчо врегулювати принцип "єдиного вікна"

Казна та Політика
462
Міністерство юстиції пропонує удосконалити процедуру надання послуг у центрах адміністративних послуг, внісши відповідні зміни до базового закону “Про адміністративні послуги”. Про це повідомили у прес-службі Мін’юсту.
Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, запропоновані Мін’юстом зміни до чинного закону “Про адміністративні послуги” покликані врегулювати на законодавчому рівні строки “принципу єдиного вікна” і “принцип організаційної єдності”, а також затвердити порядок надання адмінпослуг за цими принципами.
Також пропонується ввести новий підхід, згідно з яким адміністративні послуги, що надаються через адміністративні центри відповідними органами, будуть здійснюватися безпосередньо посадовими особами цих органів.
Очікується, що в результаті відповідних законодавчих змін будуть введені висококваліфіковані консультації та послуги для громадян. При цьому, посадові особи, які надаватимуть відповідні послуги, будуть нести відповідальність за якісне та своєчасне їх надання. Зменшиться також ймовірність відмов у прийомі документів за формальними ознаками.
Крім того, запровадження механізму надання адміністративних послуг за принципом “єдиного вікна” та “організаційної єдності” дозволить суттєво спростити процедуру отримання послуг, оскільки перекладає обов’язок з отримання різних погоджень, довідок тощо на посадових осіб, які надають адміністративні послуги. Тим самим буде не тільки спрощена відповідна процедура для громадян, а й подолають корупційні чинники у цьому процесі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас