КНР, США і РФ створили нове міжнародне рейтингове агентство - Universal Credit Rating Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР, США і РФ створили нове міжнародне рейтингове агентство - Universal Credit Rating Group

Фондовий ринок
618
Нове міжнародне незалежне рейтингове агентство Universal Credit Rating Group, створене компаніями з Китаю, Росії та США, почне функціонувати в Гонконзі з 25 червня поточного року. Про це повідомили журналістам на брифінгу в штаб-квартирі нової структури, яка розмістилася в одному з центральних хмарочосів мегаполісу.
Нову службу заснували три рейтингові агентства: китайське Dagong Global Credit Rating, російське “Рус-Рейтинг” і американське Egan-Jones Ratings Company – для підвищення рівня об’єктивності оцінок економічних процесів у світі.
“Стало очевидним, що нинішня система присвоєння кредитних рейтингів не відповідає вимогами сучасного світу. Ми маємо намір зробити свій внесок у розбудову цієї системи”, – заявив у розмові з кор. ІТАР-ТАСС генеральний директор “Рус-Рейтинг” Річард Хейнсворт. Він стане виконавчим директором “Юніверсал кредит”.
Нова компанія, за його словами, має намір активно розвиватися і стати одним з ключових гравців на ринку. Зараз там домінує “велика трійка” рейтингових агентств /“Стандард енд Пурс”, “Фітч” і “Мудіс”/, яким дорікають в упередженості і не зовсім об’єктивній оцінці ризиків в умовах нещодавніх криз.
“Ми хочемо створити нову концепцію, яка полягає у використанні системи “подвійних рейтингів”. Такі рейтинги будуть більш надійними і зрозумілими”, – уточнив експерт. При цьому нова рейтингова служба не буде представляти інтереси якоїсь країни або групи.
За словами виконавчого директора, “Юніверсал кредит” буде відкрита для співпраці, в тому числі з іншими рейтинговими агентствами з різних країн. “Ми маємо намір також сприяти розвитку взаємодії між російськими та китайськими банками”, – додав співрозмовник.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас