Літаку Boeing 787 Dreamliner можуть дозволити літати найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літаку Boeing 787 Dreamliner можуть дозволити літати найближчим часом

Фондовий ринок
439
Голова Федерального управління цивільної авіації США (FAA) Майкл Хуерта (Michael Huerta) дав зрозуміти, що регулятори і компанія Boeing близькі до зняття заборони на експлуатацію літаків Boeing 787 Dreamliner.
Польоти широкофюзеляжного двомоторного пасажирського літака Boeing 787 були припинені в усьому світі в середині січня 2013 року, після того як рейс японської авіакомпанії ANA був змушений здійснити екстрену посадку через загоряння акумуляторних батарей. Про необхідність призупинити експлуатацію Boeing заявило Федеральне агентство цивільної авіації США (FAA). Агентство зобов’язало компанії, що використовують Boeing 787 Dreamliner, довести безпеку літієво-іонних батарей.
За словами Хуерта, Boeing завершив всі необхідні випробування і перевірки батарей, які стали причиною загоряння, а також надав необхідний пакет документів, що свідчать про їх безпеку. Тепер FAA потрібно вивчити всі документи і оцінити, чи відповідають батареї зі зміненою конструкцією вимогам регулятора.
Відновлення польотів 787 Dreamliner очікується, за словами Хуерта, найближчим часом. Деякі авіакомпанії розраховують, що заборона на використання літаків може бути знята вже в травні.
Boeing випускає широкий спектр цивільної та військової авіаційної техніки, будучи поряд з Airbus найбільшим виробником літаків у світі. Крім цього, компанія випускає широкий спектр авіаційно-космічної техніки військового призначення, розробляє космічні програми.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас