Через податок на нерухомість подорожчає оренда квартир - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через податок на нерухомість подорожчає оренда квартир - експерт

Нерухомість
2389
Введення податку на нерухомість приведе до зростання цін на оренду житла. Про це під час прес-конференції сказав керівник комітету АФНУ з інформаційних технологій, сервісів, аналітики та МЛС Едуард Бразас.
Е.Бразас пояснив, що введення податку на нерухомість буде мати найбільший вплив на ринок орендного житла.
“Це пояснюється тим, що податок платить власник житлової нерухомості, тому можна очікувати, що він захоче перевести ці суми сплати на орендарів. Тому ми очікуємо, що ціни на оренду будуть зростати”, – пояснив Е.Бразас.
Він зазначив, що податок платитися раз на рік, фізичні особи повинні провести процедуру оплати протягом 60 днів з моменту отримання квитанції від Податкової.
Нагадаємо, податок на нерухомість платитимуть українці, які мають високий і вище середнього дохід.
“Середньостатистична українська квартира має площу близько 65 кв. Статистика будівельного ринку показує, що сьогодні, якщо брати порівняно великі квартири, то купують площі до 100 кв. м. а квартири, площі яких більше 120 кв. м, на сьогодні не користуються попитом серед простих українців, так, за великим рахунком, можна сказати, що податок на нерухомість платитимуть лише українці з високим і вище середнього достатком”, – пояснив радник голови Верховної Ради, перший віце-президент Конфедерації будівельників України Ігор Лисов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас