Після введення "економічно обґрунтованих" тарифів комуналка для українців подорожчає на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після введення "економічно обґрунтованих" тарифів комуналка для українців подорожчає на третину

1858
Кабмін розглядає можливість підвищення комунальних тарифів до економічно обґрунтованого рівня вже найближчим часом. Згідно з розрахунками, наданими уряду Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, тарифи мають зрости в середньому на третину. Про це у своїй статті для ZN.UA пише оглядач Алла Єрьоменко.
Зокрема, Нацкомісія підрахувала, що тарифи на теплоенергію за середньостатистичну однокімнатну квартиру метражем 32,5 кв. м, у порівнянні з вереснем 2012-го, збільшаться на 75 грн зі середньостатистичних 228 грн. За “двійку” 47,5 кв. м – з 333 грн ще на 110 грн. Трикімнатна на 62,8 кв. м, за яку платили близько 441 грн, обійдеться на 146 грн дорожче. Чотирикімнатна (84,9 кв. м) – додайте до середньостатистичних 596 грн ще 161 грн.
Відзначимо, що Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, переконує Кабмін в необхідності підвищення тарифів з моменту свого створення. До цього “комунальники” та Асоціація міст України багато років переконували в цьому НКРЕ.
Пропонуючи свій варіант формування тарифів на централізоване теплопостачання, постачання води та водовідведення, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, надала уряду Азарова свої розрахунки. У документі, яким володіє ZN.UA, нацрегулятор вказав, скільки коштів, на його думку, може при цьому заощадити держава. На думку нацкомісії, економія може скласти понад 10 млрд грн.
“І якщо Азаров все ж зважився на цей план (а вибору у нього практично немає), так і буде: бюджету потрібні гроші, в тому числі на… дотації за комунальними платежами! А ми до кінця 2013 року, в крайньому випадку, до закінчення 2014-го заплатимо вищеназвані суми, що збільшилися, можливо, в рази. Або неплатників виселять згідно з рішенням суду. Є такий закон в Україні”, – пише оглядач.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас