У Києві можуть підняти тарифи на комуналку у 2-му півріччі 2013 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві можуть підняти тарифи на комуналку у 2-му півріччі 2013

491
У Київводоканалі заявляють про те, що тарифи на водопостачання треба збільшувати. “Сегодня” поцікавилась у голови КМДА Олександра Попова, чи планується в наступному році підвищення цін на воду та інші комунальні послуги (в т.ч. і по квартплаті).
“На жаль, ми бюджету на 2013 рік до голосування не бачили, він ухвалювався таємно. Якщо там є гроші на різницю в тарифах, які закладаються у витратну частину НАК Нафтогазу, наприклад, або міністерств і відомств, які забезпечують стабільну роботу енергетичного комплексу та водоканалу – тоді тарифи підніматися не будуть. Але я в цьому сумніваюся. Цього року, щоб стримати тарифи, Києву потрібно було отримати 5 млрд. грн. І ми їх отримали. Зараз регулюванням тарифів займається НКРЕ. Питання щодо наступного року з нами ще не обговорювалося. Але воно обов’язково виникне. І, можливо, зміни в тарифній політиці відбудуться, тому що з кожним роком різниця в тарифах збільшується, і держбюджету забезпечити таку дотацію складно”, – говорить Попов.
Чиновник припускає, що подорожчання може відбутися не раніше другого півріччя. “Що стосується Київводоканалу, то він дійсно має один з найнижчих тарифів в країні. Туди потрібно вкладати мільярди. Провали машин під асфальт, прориви трубопроводів – цьому підтвердження. Ми б хотіли залучити сюди серйозні інвестиції, але для цього водоканал не повинен бути збитковим. Тому тарифи на воду теж можуть змінитися. Що стосується квартплати, то це наше муніципальне питання, і ці тарифи піднімати не будемо. Ми ухвалимо рішення, які дозволять ЖЕКам отримувати доходи, наприклад, від оренди приміщень. Це компенсує брак коштів”, – резюмував Попов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас