Обсяг інвестицій в купівлю комерційної нерухомості до кінця року може скласти $100 млн — експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг інвестицій в купівлю комерційної нерухомості до кінця року може скласти $100 млн — експерти

Нерухомість
325
В Україні обсяг вторинного інвестування в комерційну нерухомість в II півріччі потенційно може скласти 100 млн дол, що перевищить показники за весь 2011 рік.
Такий прогноз озвучили в консалтинговій компанії DTZ, повідомили в URE Club.
На думку фахівців DTZ, такий показник може бути досягнутий завдяки низці можливих великих угод, намічених на останні місяці 2012 року. Здебільшого мова йде про продаж відразу кількох знакових об’єктів комерційної нерухомості, розташованих в центральній частині Києва.
При цьому в першому півріччі 2012 року на ринку комерційної нерухомості в Україні не було укладено жодної вторинної інвестиційної угоди. Такий стан речей в DTZ пояснюють політичними ризиками в Україні напередодні парламентських виборів, що пройшли 28 жовтня, фінансовими труднощами в єврозоні, а також очікуваннями нової хвилі економічної кризи.
За словами заступника директора, керівника відділу інвестицій компанії DTZ в Україні Наталі Стельмах, ризиком для глобальної економіки в 2013 році залишається мусована в пресі тема «бюджетного обриву» США в 2013 (збільшення податків, що знизить споживання, і зниження витрат уряду). «Тому основною кризою, що негативно впливає на рівень активності в Україні, залишається політична вакханалія, яка змушує іноземних та місцевих інвесторів або виводити капітал із країни, або ж відкласти його реінвестування в експансію свого бізнесу», – вважає вона.
Як відзначають експерти компанії DTZ, у січні-червні 2012 року найбільш активними на вторинному інвестиційному ринку в сегменті комерційної нерухомості в Україні були, як і раніше, локальні компанії та приватні інвестори з достатнім обсягом вільних фінансових ресурсів. Очікувано були активними на українському ринку і російські інвестори. У той же час європейські інвестори проявляли стриманий інтерес до можливостей придбання активів.
Довідка. DTZ – консалтингова компанія в сфері нерухомості. У представництвах компанії DTZ, розташованих в 148 містах 43 країн, працюють більше 10 тис. співробітників.
Компанія-засновник «DTZ Холдінгз плс» зареєстрована на Лондонській фондовій біржі в 1987 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас