Китай купує 10% акцій лондонського аеропорту Хітроу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай купує 10% акцій лондонського аеропорту Хітроу

Фондовий ринок
361
Фонд національного багатства Китаю купив 10% акцій компанії, яка володіє лондонським аеропортом Хітроу. Компанія Airport Holdings Ltd також має частку в аеропортах: Станстед (Лондон), Саутгемптон (південь Англії), Глазго та Абердині (Шотландія)
CIC був створений в 2007 році з метою ефективного використання інвестиційної частини валютних резервів Китаю. Купівля ключових активів китайськими компаніями вже давно викликає занепокоєння окремих країн. Минулого місяця президент США Барак Обама заблокував операцію з участі китайської компанії Ralls Corp в будівництві вітряної електростанції в штаті Орегон.
У зв’язку із загрозою безпеці США, американські компанії були попереджені про неприпустимість спільного ведення бізнесу з китайськими електронними гігантами Huawei і ZTE. Раніше Австралія не допустила до участі в тендері Huawei зі створення національної широкосмугової мережі. Незважаючи на ці проблеми, Великобританія продовжує нарощувати ділові зв’язки з Китаєм. Це вже другий великий інвестиційний внесок CIC в інфраструктуру Великобританії. Раніше, в січні, вона придбала 8,68% акцій британської групи комунальних підприємств Thames Water.
Фонд заплатить $726 млн за 10% акцій Heathrow Airport Holdings Ltd. За умовами операції, китайці повинні викупити 5,7% акцій іспанської компанії Ferrovial, що входить в холдингову групу FGP Topco Ltd, яка також є власником аеропорту Хітроу, за $257,4 млн. Решта 4,3% акцій CIC викупить в інших акціонерів FGP Topco Ltd за $192.6 млн.
Лондонський аеропорт Хітроу є одним з найбільш завантажених у світі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас