Депутат: центральна влада забирає в киян кожну другу гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: центральна влада забирає в киян кожну другу гривню

Казна та Політика
514
З початку року з київського бюджету вилучено понад 5,1 млрд. гривень.
Про це заявив депутат Київради, кандидат в народні депутати України від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Дмитро Андрієвський.
«Загальне невиконання бюджету столиці за доходами за 9 місяців – майже 2 мільярди гривень, а за видатками – 2,6 мільярда. При цьому центральна влада забирає в киян кожну другу гривню з доходів фізичних осіб. З початку року сума вилучень перевищила 5,1 мільярда», – повідомив Андрієвський.
В результаті таких дискримінаційних дій страждає соціальна сфера, розвиток міста паралізується. Так, соціальний захист та соціальне забезпечення вже недофінансовано на 279 мільйонів, освіта – майже на 300 мільйонів, а охорона здоров’я – на 315 мільйонів. На 539 мільйонів гривень недовиконано план фінансування столичного будівництва.
За словами Андрієвського, після перемоги на парламентських виборах опозиція має намір скасувати 50% вилучень до держбюджету і за рахунок цих грошей підвищити муніципальні надбавки для вчителів і медиків з 20% до 50%, а також ввести надбавки пенсіонерам в розмірі мінімальної пенсії.
«Київ не може латати бюджетні діри державними подачками і позиками. Гроші, зароблені киянами, повинні залишатися в столичному бюджеті і витрачатися на потреби міста», – підкреслив Андрієвський.
Як відомо, саме з ініціативи депутата Дмитра Андрієвського столичним вчителям, вихователям дитячих садків та медикам з 2006 року почали виплачуватися муніципальні надбавки в розмірі до 20% від основної зарплати.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас