Бідні українці сплачують у 50 разів більше податків, ніж багаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бідні українці сплачують у 50 разів більше податків, ніж багаті

Казна та Політика
6677
В Україні існує дискримінація відносно громадян, які працюють, зокрема, бідні громадяни сплачують у 50 разів більше податків, ніж багаті. Про це сказав заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк, який брав участь в публічному обговоренні "Впровадження соціальних ініціатив під час податкової реформи: погляд у майбутнє", ініційованому профспілками.
"Бідні громадяни в нашій країні сплачують у 50 разів більше податків, ніж багаті громадяни (в розрахунку на гривню доходу). Це є свідченням того, що в Україні існує дискримінація щодо людини праці", - зазначив Кондрюк.
Він також пояснив, що найнятий працівник, який одержує трудовий дохід у вигляді заробітної плати, і роботодавець знаходяться в нерівних умовах: "Адже працівник сплачує податок з усього доходу, а роботодавець тільки з прибутку, тобто з доходу, зменшеного на собівартість продукції. Крім того, трудові доходи у вигляді заробітної плати оподатковуються за ставками щонайменше втричі вищими, ніж доходи від нетрудової діяльності, зокрема, дивіденди, відсотки за депозитними внесками, прибуток від продажу рухомого і нерухомого майна".
Іншою особливістю по-українськи, вважає заступник голови ФПУ, є велика прірва між доходами українців. "Розрив між доходами багатих і бідних громадян, за даними різних експертів, досяг 40 разів, що становить загрозу національній безпеці держави і соціальній стабільності", - переконаний Кондрюк.
Тому й не дивно, за його словами, що Україна в рейтингу Світового банку Doing Business у частині сплати податків за результатами 2011 року посідає занадто низьке місце - 181 серед 183 можливих. "Це вимагає проведення виваженої податкової політики, в першу чергу, з метою збалансування інтересів держави, підприємств і громадян", - резюмував він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас