У світі різко падає виробництво рису — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі різко падає виробництво рису

678
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) переглянула у бік зниження свій прогноз на світове виробництво рису в 2012 році, - Grainboard.
Через малу кількість опадів в Індії, йдеться в заяві організації, світове виробництво рису скоротиться, в порівнянні з попереднім прогнозом, одначе, все ще залишиться більшим, ніж в 2011 році.
У 2012 році прогноз був переглянутий у бік зниження на 7,8 млн тонн у зв'язку з 22-відсотковим скороченням середньої кількості опадів в період мусонних дощів в Індії з середини липня, що, ймовірно, призведе до скорочення виробництва рису в країні в цьому сезоні, заявили експерти ФАО.
Прогнози на виробництво рису також зменшені для Камбоджі, Тайваню, Північної і Південної Кореї, Непалу.
Проте, світове виробництво, як і раніше, як очікується, перевершить "відмінні результати, досягнуті в 2011 році", з прогнозованим обсягом виробництва 724 500 000 тонн.
У ціновому вираженні, рис залишається "напрочуд стабільним" після травневого підвищення цін на 2%, в різкому контрасті з кукурудзою і пшеницею, повідомляється в доповіді.
"В умовах рясних поставок рису і достатніх запасів, ймовірність сильного коливання цін в найближчі місяці мінімальна, але і майбутній напрямок ціни на рис залишається невизначеним", - повідомляє ФАО.
Китай, Індонезія і Таїланд, як очікується, продемонструють зростання виробництва рису, у той час як урожай в Африці може збільшитися до трьох відсотків, а урожай в Австралії буде на 32 відсотків вищим, ніж у минулому році.
Хоча хороші перспективи прогнозуються для більшої частини Південної Америки, мала кількість опадів і схильність місцевих аграріїв до виробництва більш прибуткових культур в Бразилії, Аргентині, Парагваї та Уругваї, можуть привести до 7-відсоткового падіння виробництва в Латинській Америці і країнах Карибського басейну.
Світові продажі рису, як очікується, знизяться на один мільйон тонн до 34,2 млн. тонн в 2012 році, в основному, в результаті зниження імпортного попиту з боку азіатських країн, йдеться в доповіді ФАО.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас