Одеський транспортний вузол може стати найбільшим у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський транспортний вузол може стати найбільшим у Європі

2274
Одеський транспортний вузол претендує на створення найбільшого в Європі транзитного коридору. Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Порт набуває нового статусу: завершуються роботи для прийому глибоководних суден. Енергійно розвиваються контейнерні перевезення. Створюються умови для збільшення обробки сипучих вантажів. Реально Одеський транспортний вузол претендує на створення найбільшого в Європі транзитного коридору: з південних морів до країн Балтії та Скандинавії", - сказав прем'єр.
При цьому він наголосив на необхідності прискорення темпів економічного зростання України шляхом більш енергійного використання транзитного потенціалу.
"Україна розташована на перехресті великих економічних транспортних шляхів - давайте грамотно використовувати цю нашу перевагу. Останнім часом ми багато зробили для економічного розвитку регіонів країни. Особливо це помітно в містах, що приймали Євро-2012. Але інші міста теж потребують уваги. Серед них і Одеса. Так, сьогодні Одеса оживає, росте і розвивається. Але це тільки початок. Це один з прикладів тих "плацдармів зростання", які ми повинні всіляко підтримати. І таких плацдармів з кожним днем повинно ставати все більше і більше. Це наше завдання", - резюмував глава уряду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас